15 دلیل برای این که چرا مهد کودک برای کودکان مفید است؟
چرا مهد کودک برای کودکان مفید است؛ این سوالی است که بسیاری از والدین از خود میپرسند؛ فرستادن بچهها برای اولین بار به مدرسه سخت است به خصوص زمانی که آنها فقط 3 یا 4 سال دارند. اما تجربهی آموزش باکیفیت در مهد کودک آنها را برای موفقیتهای بیشتر در زندگی آماده میکند.
در مهد کودک، بچهها روابط اجتماعی و مهارتهای زندگی بهتری برای خود دست و پا میکنند. همین مسئله عملکرد آنها در مدرسه تقویت میکند. تحقیقات نشان میدهد کودکانی که تجربهی مهد کودک دارند، آمادگی بیشتری برای حضور در دوران تحصیلی دارند و دستاوردهای بیشتری نصیبشان میشود.
15 دلیل برای این که چرا مهد کودک برای کودکان مفید است؟
1. یادگیری را به کودکان میآموزد
کودکان از طریق بازی یاد میگیرند. اگر اولین مواجههی کودک با کلاس درس در یک فضای کاملا آکادمیک باشد، ممکن است تقویت حس کنجکاوی آنها با مشکل مواجه شود و از مدرسه فراری شوند.
مهد کودک فرصتهایی را فراهم میکند تا کودکان در فضایی که علایق آنها را تقویت میکند یادگیری را شروع کنند و ارتباط مثبتی با یادگیری بسازند. انتخاب بهترین مهد کودک، به کودکان کمک میکند تا نیروی محرکی برای یادگیری به دست آورند و این توانایی را تا مدرسه با خود همراه کنند.
2. کمک به تقویت مهارتهای اجتماعی
در مهد کودک، کودکان زمان بسیاری را با کودکان دیگر و بزرگسالانی که از اعضای خانوادهی آنها نیستند میگذرانند. محیط فرصتهای متعددی برای یادگیری این که چگونه دوستانی پیدا کنند، همکاری کنند، گوش دهند و مهارتهای گفت و گویی خود را بسازند در اختیار آنها قرار میدهد.
3. کمک به تقویت مهارتهای خود انضباطی
وقتی کودکان با همسالانشان در قالب فعالیتهای مختلف بازی میکنند و ارتباط میگیرند، با چالشهای احساسی مختلفی مثل ناامیدی، خشم و … مواجه میشوند. این برخوردها، فرصت مناسبی برای یادگیری هستند.
معلمان میتوانند کودکان را تشویق کنند تا متوجه شوند چطور رفتار آنها بر روی دیگران تاثیر میگذارد و از این طریق مهارتهای حل مسئلهی درون شخصیتی را تمرین کنند. کودکانی که تجربهی مهد کودک دارند، مهارتهای احساسیای را کسب میکنند که میتوانند آن را با خود در طول زندگی همراه کنند.
4. تقویت پیشنیازهای سوادآموزی
در مهد کودک معلمان بازیها و فعالیتهای مختلفی برای کودکان در نظر میگیرند که به ساخت مهارتهای پیش از سوادآموزی کمک میکند. کودکان آهنگهای الفبایی میخوانند، ریتمهایی یاد میگیرند که در تفکیک صداها کمک میکند، داستانهایی میشنوند و با حروف مغناطیسی بازی میکنند.
علاوه بر یادگیری این موارد پایهای، کودکان اغلب احساس هیجان و اشتیاق خود را برای یادگیری تقویت میکنند. این آموزش از طریق فعالیتهایی که کودکان به آن علاقه دارند صورت میگیرد و همین باعث میشود که کودکان احساس مثبتی به خواندن داشته باشند.
5. تقویت پایهی ریاضی
در مهد کودک به کودکان ریاضی آموزش داده نمیشود، اما پیشنیازهای ریاضی را برای موفقیت در سایر مقاطع تحصیلی در اختیار کودکان قرار میدهد. کودکان اغلب کارهایی مثل وصل کردن، مرتب کردن یا بازیهای شمارشی را انجام میدهند یا به بازیهای فکریای میپردازند که به آنها در فهم اعداد و دسته بندیها کمک میکند.
6. تقویت خلاقیت و کنجکاوی
کودکان تخیل فعال قویای دارند و این تخیلها میتواند مایهی پرورش یادگیری و خلاقیت در آنها شود. فضای مهد کودک طوری طراحی شده که کودکان را تشویق به کشف کردن میکند.
معلمان مهد کودک طوری آموزش دیدهاند که به کودکان در پرورش ایدهها و افکارشان کمک کنند. آنها کنجکاوی و سوال پرسیدن را در کودکان تشویق میکنند و به جای این که جواب یا رفتار درست را به کودکان تحمیل کنند، به نظراتشان گوش میدهند.
در این فضای هیجان انگیز در کنار کنش متقابل درست با مربیان، کودکان بهتر میتوانند کنجکاوی و خلاقیت خود را پرورش دهند.
7. کودکان حق انتخاب دارند
کودکان مهد کودک باید در انتخاب فعالیتهایشان آزاد باشند. به این ترتیب آنها نه تنها علایق خود را دنبال میکنند بلکه مهارتهای تصمیمگیری و مسئولیتپذیری را در خود تقویت میکنند. کودکان تشویق میشوند تا خودشان انتخاب کنند.
مربیان کودکان را زیر نظر میگیرند تا ببینند به چه فعالیتهایی علاقه دارند. اگر کودکی از ورود به بازی سایر کودکان نامطمئن باشد، به او پیشنهاد میدهند که وارد بازی شود.
در ادامه به سایر دلایلی که چرا مهد کودک برای کودکان مفید است خواهیم پرداخت:
8. به کودکان میآموزند که مراقب خود باشند
در مهد کودک، کودکان اغلب شانس دارند تا مسئولیتپذیری را تمرین کنند. مربیان مهد کودک به کودکان آموزش میدهند و انتظار دارند کودکان دستانشان را بشویند، وسایل شخصیشان را در کمد خود بگذارند، اسباببازیها را در جای مناسب خود قرار دهند.
9. به کودکان میآموزند تا از خود مراقبت کنند
علاوه بر مراقبت از خود، کودکان در مهد کودک میآموزند چطور از دیگران مراقبت کنند. معلمان کودکان را تشویق میکنند تا به یک دیگر در یادگیری مهارتهایی که رقابت بیشتری دارند کمک کنند و خود را به چشم یک منبع در نظر بگیرند.
کودکان مهد کودک همچنین این فرصت را دارند تا در کلاس به مربیان کمک کنند. مربیان ممکن است از آنها بخواهند میز را برای زمان میان وعده بچینند، تقویم را منظم کنند یا در آماده کردن یک فعالیت کمک کنند.
10. تقویت مهارتهای زبانی
کودکان مهارتهای زبانی را در یک فضای غنی از زبان یاد میگیرند. در مهد کودک مربیان به کودکان کمک میکنند تا تواناییهای زبانی خود را با معرفی لغات تازه در حین فعالیتها و پرسیدن سوالات چالش برانگیز بالا ببرند.
همچنین از طریق فرصتهایی که برای تجربهی چیزهای جدید، گوش دادن به کتاب، نقش بازی کردن در داستانها و خواندن به دست میآورند، مهارتهای ارتباطیشان به شکل موثری تقویت میشود.
11. پرورش مهارتهای شناختی
کودکان مهارتهای شناختی خود را از طریق فعالیتهایی که آنها در تجربهی چیزهای تازه، حل مسئله، سوال پرسیدن و مشاهدهی سادهی جهان اطرافشان تقویت میکنند. مهد کودک تاکید بسیاری بر این نوع فعالیتها دارد و در نتیجه کودکان یادگیری بیشتری در این زمینه دارند.
12. تقویت مهارتهای هماهنگی و عضلانی
با وجود این که سواد، ریاضی و شناخت مهم است، اما فقط مهارتهای ذهنی نیستند که کودکان باید بیاموزند. بسیاری از فعالیتهای مهد کودک طوری طراحی شدهاند که به کودکان در تقویت هماهنگی فیزیکی و مهارتهای عضلانی کمک کند.
یکی از چالشهای پیش روی کودکان تقویت کنترل مناسب روی انگشتان است که این کار از طریق نقاشی کردن یا بریدن با قیچی تقویت میشود. بسیاری از مهد کودکها کلاسهای سنگ نوردی و پرش دارند که فرصت بهتری برای تقویت این مهارتها در اختیار کودک قرار میدهند.
13. یادگیری ساختار با کمترین قوانین
در نگاه اول ممکن است مهد کودکها چندان ساختارمند به نظر نرسند. در عین حال فضای کلاس همیشه طوری طراحی شده که ارتباط اجتماعی و تقویت مهارتها را تشویق کند.
مربیان مهد کودک فضایی ایجاد میکنند تا کودکان در فعالیتهای گروهی، گوش دادن به داستان و همکاری با سایر کودکان شرکت کنند. در فضایی که انتخابهای مختلفی وجود دارد، کودکان میتوانند کنجکاوی خود را دنبال کنند و در عین حال به فعالیتهای ساختارمند هم عادت کنند.
14. آماده کردن کودکان برای پیش دبستان
پیش دبستانها به مرور زمان بیشتر ساختار مدرسهای پیدا کردند. چرا که بسیاری از والدین معتقدند آموزشهای پایهای ریاضی و زبان فارسی برای ورود موفقتر به مدرسه لازم است. سایر والدین معتقدند که کودکان باید دنبال علایق و کنجکاویهایشان باشند.
مهد کودک هر دو نوع آموزش را در اختیار کودکان قرار میدهد. یک برنامهی آموزشی باکیفیت هم زمان بازی و هم شرایط تقویت مهارتها را در اختیار کودک قرار میدهد تا به شکل مناسب برای پیش دبستان آماده شود.
15. آموزش تقسیم کردن و اشتراک گذاری
تقسیم کردن یکی از مهارتهای اساسی در زندگی است و یکی از مهارتهایی است که بیشتر کودکان لازم است آن را بیاموزند. بسیاری از کودکان اجازه نمیدهند سایر کودکان با اسباببازیهایشان بازی کنند یا چیزهایی که فکر میکنند برای آنهاست را رها کنند.
مهد کودک اشتراک گذاری را به کودک میآموزد و او متوجه میشود که این مسئله چقدر مهم است. هر چقدر زودتر کودک شما اشتراک گذاری را بیاموزد، راحتتر میتوانند روابط دوستی بسازند و آن را نگه دارند.
چطور مهد کودکی که چنین امکاناتی را در اختیار قرار میدهد پیدا کنیم؟
مهد کودک گلسان در بلوار فردوس یکی از به روزترین و مجهزترین مهد کودکهای منطقه 5 است که امکانات بسیاری را برای پرورش مهارتهای مختلف در اختیار کودکان قرار میدهد. این مرکز با بهره گیری از مجربترین مربیان، بهترین گزینه برای کودکان بلوار فردوس است.
چرا مهد کودک برای کودکان مفید است